terima kasih kerana sudi ikut kusss

IKLAN KE 2-ILAHJY

IKLAN KE3 -ILAHJY

RESEPI SUMBANGAN JY

sahabat yg rajen bicara

Related Posts with Thumbnails

AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.

SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.

SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.

ilah1908@gmail.com

jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.

***SEGALA GAMBAR DLM BLOG INI ADALAH HAK PERSENDIRIAN ADALAH DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBILNYA UTK DIKOMERSIALKAN DLM MANA2 PERCETAKAN, DALAM FB DAN BLOG MASING2 TANPA IZIN PEMILIKNYA. HARAP MAKLUM***

TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***

RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya

RAYA 2012 19  OGOS-ilahjy bersama  4  daranya
ILAHJY BERSAMA 4 DARA

KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013

SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..

Pageviews today

823
Pageviews yesterday
724
Pageviews last month
24,329
Pageviews all time history
1,369,428
Terkini 18 mac 2014 blog ini bakal memasuki usia 6 thn.







25 January, 2013

471. RENDANG AYAM DAN KARIPAP TUNA

 JOM  JAMU  MATA RENDANG  AYAM DAN  KARIPAP  TUNA

 rendang  ni  kita  boleh  perbagaikan bahan  nya.. ikut  rasa  masing2  nak  masukan  apa. yg  penting  kena  dengan  gabungan  rempah2nya..  jgn  terlebih  dan  terkurang  maka  sedap  la ia...
karipap  tuna  di  dimasak  dengan  kentang  dadu  dan  daun  bawang  juga  daun  sup masak  mesti  lebihkan  serbuk  kari  baru  lah  sedap.  kalu  warna nya  pudar mmg  tak  sedap..tak  de  lah  nama  karipap..ahaksss... boleh  buat  karipap  pusing dan  biasa  mcm  ni..  gabungan  minyak  panas  dan  merjerin... amat  penting.. 3  sudu  besar  marjerin  dan  2  sudu  besar  minyak tepung  mesti  2  cawan  jer..

4 comments:

Gee® said...

Salam ziarah Jy... sedapnya kalau dpt makan rendang ayam ni... terlior dibuatnya

cikmanggis said...

salam Yang.Sedap karipap tu Yang.Dah lama tak buat karipap sardin atau Tuna...

alamak semalam kaknah dalam perjalanan ke rumah kami di Nilai.Biasanya hari minggu kami di Nilai.Jika kat Putrajaya mesti pi terjah Ilah kat masjid Putra :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedap tu kak ilah.. karipap lama sungguh tak buat...

Sue @ Nenie said...

Salam...karipap tuna...emmmm mesti best kan kak....