terima kasih kerana sudi ikut kusss

IKLAN KE 2-ILAHJY

IKLAN KE3 -ILAHJY

RESEPI SUMBANGAN JY

sahabat yg rajen bicara

Related Posts with Thumbnails

AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.

SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.

SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.

ilah1908@gmail.com

jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.

***SEGALA GAMBAR DLM BLOG INI ADALAH HAK PERSENDIRIAN ADALAH DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBILNYA UTK DIKOMERSIALKAN DLM MANA2 PERCETAKAN, DALAM FB DAN BLOG MASING2 TANPA IZIN PEMILIKNYA. HARAP MAKLUM***

TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***

RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya

RAYA 2012 19  OGOS-ilahjy bersama  4  daranya
ILAHJY BERSAMA 4 DARA

KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013

SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..

Pageviews today

823
Pageviews yesterday
724
Pageviews last month
24,329
Pageviews all time history
1,369,428
Terkini 18 mac 2014 blog ini bakal memasuki usia 6 thn.

hari ini 7 feb 2017

Pageviews today
13
Pageviews yesterday
180
Pageviews last month
7,516
Pageviews all time history
1,899,262
Followers








05 February, 2011

275. beriani kambing jamna .. tertunai juga hajat ilah jy

masak sendiri/resepi main hentam jer pada 5 feb 2011 utk kenduri doa selamat pada jam 11.30 pagi.
semasa sampai di kandang ilahjy dan anak2 agak teruja tgok kambing2 ni. maklumla tak pernah masuk kandang mengembek lagi ni.. selalu di kedah dulu ada jiran bela kambing juga selalu kambing tu menganggu kami dia masuk dlm rumah..jgn tak caya.. rasa nak tangkap sembelih jer masa tu.. alah masa sekolah rendah dan men dulu2... tengok tuu cik bing ni malu2 kucing nak tunjuk muka dia..hehe tapi depa semua mesra alam dgn org..tak kenal..
anak dara kuss ke 2 shafiqah sangat berani nak mendukung anak kambing.. mama apa lagi tumpang la sekaki, walapun geliiiii tapi kalian nak tau dak.. kambing jamna ni bukan kambing kampung weyyy dia tak buccukkkk tau.. baju kita dan jari kita langsung tak bau.. dah masak pun langsung tak dak bau, makan tak peningggg hahaha sedapppp...
ya inilah si arwah sihitam jamna ni... sekor cuma 500rm sekali potong/bersih 100rm jumlah 600rm saja.. murah jer.. nak yg mahal ada...beribu juga ada..tapi gemok nya mcm nak makan sekampung leh laa... ni ilah jy buat takat doa selamat je...lepas hajat...aminnn
kami tengah berbincang harga dan mana satu nak dipilih..

alhamdulillah syukur ku kehadrat Allah s w t. krn telah melancarkan dan mengizinkan hajat ilah jy nak makan kambing sempena en hby bertukar "jwtan" dan mengadakan kenduri doa selamat pada jam 11.30 pagi tadi di rumah pak mentua..
tapi malang sekali tidak ada rakaman semasa kerja membersihkan kambing dan masak2.. leka sungguh...tapi tak pe ada gambar sehari sebelum kenduri ini dilaksanakan kami ke ladang kambing berhampiran rumah pak mentuakuss.. rupanya toke tu pak sedara kami yg pupu ke berapa tah laa... kalu kalian nak makan kambing leh la mai tengok kat kg pulai yg terkenal dgn produk kampung selalu masuk dlm lakunan drama tv dan produk perlancungan dan IKS setempat... iaitu dekat kampung serkam darat..


8 comments:

Sofea said...

salam ilah...akak dh cuba resepi steamboat spt yg diberi..mmg sedap, tqvm..!

ilahjy said...

wkslm... ilah pun masih belum cuba lagi tapi selalu mkan di mess..dan kwn2 buat... sbb bukan senang nak dpt resepi yg lengkap ni..t.kasih krn bgtauu ya kak..

Nieza said...

Assalam kak, alhamdulillah dah selesaikan majlis tu. tgk anak akak pegang kambing tu bkn main berani yer...haha saya lak yg takut...tapi daging kambing saya mkn juga. actually daging kambing ni bagus kak..nabi pun mkn.

ilahjy said...

wkslm nieza
aminnn...kecoh juga pada mula daging tu sampai..mcm2 perancangan smpai abg tarik muka 14 hahaha, biasa laa tumpang rumah org.. kalu rumah sendiri 1 kepala ajer kan...
tu laa ada juga aksi muka dia takut..tapi fiqa tak benarkan kak masukkan muka dia yg pelik tuu haha

Mas said...

Alhamdudillah..semuanya selamat...
sedappnya beriani kambing tu...daging fresh...lagi la sedappp

ilahjy said...

2 mas
aminnn.. mas selamat hari lahir ya mas ke 31 semoga pjg umo dan bahagia disamping keluarga tercinta

Deliah's Deli said...

kak...bau gulai kambing tu sampai sini la..sedapnya tgk mskn kmbing tu..fav ni!:p~

ilahjy said...

2 del
sampai ker? sian aku hakusss niii tak pe la nasib baik bau sampai kalu tak kempunan laaa huhuu