terima kasih kerana sudi ikut kusss

IKLAN KE 2-ILAHJY

IKLAN KE3 -ILAHJY

RESEPI SUMBANGAN JY

sahabat yg rajen bicara

Related Posts with Thumbnails

AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.

SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.

SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.

ilah1908@gmail.com

jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.

***SEGALA GAMBAR DLM BLOG INI ADALAH HAK PERSENDIRIAN ADALAH DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBILNYA UTK DIKOMERSIALKAN DLM MANA2 PERCETAKAN, DALAM FB DAN BLOG MASING2 TANPA IZIN PEMILIKNYA. HARAP MAKLUM***

TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***

RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya

RAYA 2012 19  OGOS-ilahjy bersama  4  daranya
ILAHJY BERSAMA 4 DARA

KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013

SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..

Pageviews today

823
Pageviews yesterday
724
Pageviews last month
24,329
Pageviews all time history
1,369,428
Terkini 18 mac 2014 blog ini bakal memasuki usia 6 thn.

hari ini 7 feb 2017

Pageviews today
13
Pageviews yesterday
180
Pageviews last month
7,516
Pageviews all time history
1,899,262
Followers








18 June, 2011

322. puding tembikai kuning pula...

dipudingkan sekali lagi pada 18 jun 2011

inilah rupa acuan 3 segi tuuu adunan tu ngam2 jer dgn acuan.. perhatikan lorekkan kulit tembikai tuuu.. nak buat mcm ori tapi tak jadi... haha... hentam sajalah tembikai.....

selamat malam....
siaran hari ni lewat sikit sbb lap top baru balik dari pusat tuisyen petang tadi... dek ann bawa utk kerja sejarah dgn kwn2nya... lap top lagi 1 tenet tak leh guna tah apa kena tak tauuu...

puding ini adalah kali ke 2 ilahjy buat. pertama kali warna merah, hari ni buat warna kuning lak... guna pula acuan 3 segi ni mcm ita buat.. acuan ni dah lama ada dlm simpanan tapi tak terpikir nak guna hari tuu.. bila nmpk ita buat baru ilahjy nak tiru..hehehe... pas tu guna biji selasih utk bijinya... bukan apa niii..saja nak layan en hb yg masih sakit ulser mulut tuuu... makan pedas2 tak leh lagi..siannn... lepas amek gmbr tadi terus en hb makan 3 keping...

mai kita layan jer gmbr2 yg tak seberapa ini... asyik kuning jer n3 kebelakangan ni... sebenarnya selepas masak puding ni ilah jy juga buat puding kastard koko utk dimakan dgn sos kastard... tapi belum beku lagi...

hai2 rajin pula hari ni yerrr??... itulah mood namanya...kejap rajin kejap malas... bila rajin sampai 2 jenis sekali ilah buat... puding tembikai buat jam 2 ptg tadi.. tapi puding kastard koko jam 6 tadi selepas berkebun.... aiiiii berkebun kat maana? alaaa kat depan balkoni tu je laaa.. bersihkan pokok2 yg byk sgt daunnya tuuu....
apa pun jom kita layanzzz dulu tembikai kuning yg dipetik kat kebun tadiii hehehe.. pas ni kita tgok pula puding koko itupun kalu menjadiiii...hahaha....sebab resepi derhaka...


14 comments:

Nieza said...

assalammualaikum kak ilah, wahhh memuding lagi kak....tembikai versi kuning lak ni..cantik-cantik..nieza tak adala acuan tu nanti blk nk kena cari jugalah..:)

ilahjy said...

waalaikumsalam nieza cyg kusss
kak buat puding sampai 2 jenis hari ni hahah giler tol...acuan tu ada dua..anak dia utk tengah...

AZLITA AZIZ said...

salam ilah...
waaaaa... kuning pulakkk... cantik color kuning tu.. dah sama warna dgn pisang kat belakang tu..
pandai ye! guna bijik selasih.. lagi lah sedap makan kala tergigit biji selasih tu...kan...

rajin nya buat puding... sampai 2 jenis.. macam tu lah kita kan kalau dtg angin rajin rasa mcm nak buat semua.. kalau dtg cik M adoiiiyaiii..

cikmanggis said...

ilah !!! cantiknya puding tembikai ni.Tadi akak buat juga tapi tak cantik lorrr..selebek:(

ilahjy said...

wkslm ita..
tu la masa kak makan tergigit biji selasih yg sikit2 kembang tuu rasa berdetap2...besttt.... kak guna acuan yg mcm ita pula.. senang nak potong...
rajin semacam hari niii hehe

Yatie said...

waduh kak cantiknya puding tembikai kuning ni....geram tngk, rasa nak NGAPPPP jek..uwaaa tak sabar nak tngk puding lagi satu tuuuuu...rajinnya akak...

ilahjy said...

2 kak cm..
selebek tu apa kak cm?? hehe

ilahjy said...

2 yatie...
adik manis kuss dah sampai..
kak pun duk tunggu nak keluarkan dari acuan.. kalu jadi kak masuk la dlm dapo kita...

lina_pg said...

rajinnya kak ilah wat lagi puding tembikai kali ni versi kuning lak..makin menawan la..

Antan Bertingkah said...

Cantiknya puding Kak Ilah...kalau bulan puasa tengok puding ni...hai...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam kak ilah...

geram sy tengok puding tembikai kuning ni.. berseri2 jadiknya tu... sy pun geram je nak beli acuan 3 segi tu.. nnt leh wt puding ni juga.. ahakkss! sebelum tu.. mintak rasa yg akak punya dulu boleh ke?

Kak Rosaliza said...

Assalam kak ilah..tadi saya pun buat puding ni, jd kaler pink huhuhu, yg akk punya tu cantik, suka tgk

ilahjy said...

2 lina pg
resepi dari lina juga kan mesti menjadi..hehe..

2 antan
bulan pooosaaa jgn cerita..semua nmpk sedap...kita tunggu la nanti..

2 ratna
akak beli kat kedai kek bagus di permata nunnn... dah 2 tahun dah... baru 3 kali guna hehe
nak rasa? boleh ada lgi nii

2 rosaliza
lorrr mulanya kak nak buat kala ungu juga tapi dibatalkan..hehe

Mas said...

akak..mas juga tak buat2 lagi puding tu...
cantikk la puding tembikai kak ilah...