Haiiiiiiiiii kalian semua..sudah masak, sudah makan..... jom intai2 dapo maya ilahjy hari ni
ilahjy nak kongsi masak ketam pedas tak guna walaupun sebiji bawang. boleh tahan sedapnya.
serai baru bawa balik dari Kebun di Melaka ahad semalam...
bahannya:
4 ekor ketam saiz besar belah dua bersihkan semua sepitnya
1 inci lengkuas sebesar ibu jari
1 inci halia sebesar ibu jari'
2 batang serai
1 biji tomato
2 biji cili merah
8 biji cili padi
2 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos tiram
garam
air scukupnya
TIADA PENGGUNAAN BAWANG2..
caranya:
mesin kesemua bahan kecuali sos2.
tumis sehingga pecah minyak. masukkan sos2 dan garam juga sedikit air.
masukkan ketam masak sehingga mendidih sedia untuk dimakan.
3 comments:
Salam Kak... sodap nya ketam .. favourite saya ni...
cemana nak makan, tak jemput kita pong!
2 nazrah wkslm naz ya ker,, jom kita makan mee ketam Kl di keramat hehe
2 sari..nak jemput kena mai KL la sari keke
Post a Comment