Bahan2nya:
3 ekor ikan kembong saiz xl sebesar tapak tangan
(3 ekor penuh pinggan lonjong)
3 biji cili merah, 3 biji cili hijau, 5 biji cili padi, 1 biji buah tomato sebesar penumbuk mmg besar ilahjy beli, 1 keping lengkuas, 1 keping halia, 1 inci belacan, 1 ketul kunyit hidup, bawang besar 1 biji, 3 ulas bawang putih...
Hirisan 1 kuntum bunga kantan
Blend sehingga halus.. tumis sehingga pecah minyak masukan sedikit air dan hirisan bunga kantan. Perasa. Masak sehingga mendidih. Tuang atas 3 ekor ikan kembong bakar 3/4 masak.
Wangi setaman bila sambal inii pecah minyak..
Hirisan 1 kuntum bunga kantan
Blend sehingga halus.. tumis sehingga pecah minyak masukan sedikit air dan hirisan bunga kantan. Perasa. Masak sehingga mendidih. Tuang atas 3 ekor ikan kembong bakar 3/4 masak.
Wangi setaman bila sambal inii pecah minyak..
No comments:
Post a Comment