terima kasih kerana sudi ikut kusss

IKLAN KE 2-ILAHJY

IKLAN KE3 -ILAHJY

RESEPI SUMBANGAN JY

sahabat yg rajen bicara

Related Posts with Thumbnails

AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.

SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.

SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.

ilah1908@gmail.com

jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.

***SEGALA GAMBAR DLM BLOG INI ADALAH HAK PERSENDIRIAN ADALAH DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBILNYA UTK DIKOMERSIALKAN DLM MANA2 PERCETAKAN, DALAM FB DAN BLOG MASING2 TANPA IZIN PEMILIKNYA. HARAP MAKLUM***

TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***

RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya

RAYA 2012 19  OGOS-ilahjy bersama  4  daranya
ILAHJY BERSAMA 4 DARA

KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013

SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..

Pageviews today

823
Pageviews yesterday
724
Pageviews last month
24,329
Pageviews all time history
1,369,428
Terkini 18 mac 2014 blog ini bakal memasuki usia 6 thn.

hari ini 7 feb 2017

Pageviews today
13
Pageviews yesterday
180
Pageviews last month
7,516
Pageviews all time history
1,899,262
Followers








15 April, 2011

298. kek gulungan putus kasih huhuuuu

kek gulungan kasih kusss putus ditengah jalan huhu 15 april 2011

wah beria2 nak main gulung2 kasih.. tapi hampaaa kasih kusss putussss ditengah jalan huhuuuaaa sekali buka blog tengok2 sama pula dgn anisssss ...anisssss kita sama2 sedih kan anisss anis dah ler kena tinggal dgn cik abee nyee.. kak ilah ni tak kena tinggal pun sedih sgt..sebab hajat nak gulung mcm kawan buat tak juga menjadi... ni kira kali ke 2 la kak ilah buat anisss ...huhuu tah bila nak pandai2 mcm kekawan kita nun yg dah cuba.... ida bakery dekat jer sebelah blok jer nak kena g kelas juga ker? malasnyaaaa ..
apapun yg terjadi petang ni ilah jy tetap masukkan N3 ni sebab nak simpan buat renungan anak2 dan diri sendiri.. hasil kerja yg tak semenggah..hhuhuuu
jangan maree ya tuan punya resepi... ramai dah buat semua ilahjy intai
***terima kasih daun keladi jgn mareee sebab tak jadiii***

bahan:
70 gm tepung gandum
1 sudu besar susu tepung
3 biji telur
60 gm gula halus
60 ml minyak jagung
1 sudu kecil esen vanila
2 sudu kecil ovalette
pewarna kesukaan
inti/jem stoberi

caranya:

satukan kesemua bahan kecuali minyak dan pewarna sehingga gebu.
masukkan minyak siki2t dan esen kacau dgn spatula sehingga sebati.
alas loyang dgn kertas minyak. sapu marjerin.
masukkan adunan mengikut corak citarasa kita.
bakar 170 darjah selama 20 minit.
angkat dari oven terbalikan. sejukan sebentar dan sapu dgn jem dan gulung lah dgn hati2..

tapi patah juga huhuhuuuu tolonggggg cik guuuuuuu anak murid dah tua tak masuk ajar.. benak kata nenek kusss.... hikhikkkk hentam sajalah labu.. janji sedappp tak gitu nieza?


12 comments:

Mas said...

looo..mana gambarnya...
tak pe kak..janji sedappp..he..he...

ilahjy said...

mas nak tau tenet mcm kura2 tadiii huhuu dah masuk dah ni tapi warna tak cantek eekeekekee..

Nieza said...

kak ilah, tgk kala dah lawa tu cun jer...kira jadi lah tu kak...kalau saya yg buat ntah mcm mana lak rupanya...hehe

AZLITA AZIZ said...

apa nyer yg putus ilah nampak ok je tu... warna pun menarik..

anis said...

assalamualaikum kak ilah.
hehe... rakan senasib dtg menjenguk ni. apa nak buat kak ilah kek gulung kita dah bkn kek gulung kasih tp mcm kak ilah kata kek gulung putus kasih suda... insyaAllah kita cuba lg n mudah2an menjadi. tp sy tgk kek gulung kak ilah ni nmpk molek je, tak nmpk pecah2 pn.

Mamamya said...

ehhh...cantik je lia tgk kak...tang mana yg putusnya?? klu lia lagi lah x reti bab gulung2 ni tp mmg teringin nak mencuba suatu hari nnti....:D

ilahjy said...

2 nieza
kalu nieza buat mesti jadi sbb nieza buat kerja semua jadi kemas..cuba lah ya kak nak tgok nanti

2 ita
ilah amek resepi dr ita sbb gmbr ita semua cantek2 belaka.. ilah tak tunjuk lah rupanya yg putus tuuu maluuu hehehe...tunjuk tang kala dia jer...

2 anis
lain kali kita cuba lagi ya smapai jadikkk huhuu

2 lia
jom kita cuba lia.. mana tau jadi..air tangan masing2 kan ..

Naz said...

Assallamualaikum Kak ilah..
Laaa tang mana putusnya tu?? Elok jer.. Akak dh 2 Kali buat.. Naz x buat2 lg hehehee...

ilahjy said...

naz cuba perhatikan kat tengah gulungan tuu patah kalu dia elok pusingan dia tak mcm tuuu huhu kalu kak tayang kan semua kek tu sah2 nampak patah/pecah luarnya..huhuu tapi anak2 suka sbb sedap.. kurang manis..

Lyza said...

salam kak ilah..
Pagi2 ujan kt keramat ni x berenti lak..mata pon ngantuk je kan..hehe

x pe..kak ilah..dh cantik kek roll kak ilah tu..org x perasan yg penting rasanya sodapp tu..nk mintak sepiring..hehe

hana said...

salam mamatok ilahhhhhh... hihihihi... pekaba akak skluarga?? lama tak dtg jenguk neh... mintak ampoonnnnn.... kami sekluarga sihat walfiat alhamdulillah... masing2 tgh menyesuaikan diri.. wpon dah dekat sebulan tp masing2 lum selesa lagik ngan mesia...ambik masa lama sket la nampak gayanya... sabo jer la...

kek gulung tuh dah cantik bangett! klu dekat dah suh darwish g mintak segulung! hihihihi

ilahjy said...

2 lyza
kak ilah tak reti nak titoo siang wpun hujan cumaaa jika bdan tak sihat baru leh lelap.. nama jer kita dekat2 tapi entah bila nak jumpa kan? kalu boleh kita jumpa pakat2 ajak kwn2 yg dekat2 sini..kena buat hebahan lah nanti

2 hana
alaaahai cyg org kuantan..
wkslmmm jwb salam dulu la mamatok!!
semua sihat cuma dok jaga dan p tgok emak kak ilah jer di PPUM khbar nya rabu depan dah bole balik umah..
t.kasih krn masih dok ingt kat mamatok lagi ..huhuu