Kenapa nama apom lenggang ZZ? Sebab penyumbang resepinya bernama pena ZALIEDA ZALIEDANA
Terimakasih ct resepi yang mudah dan keboom nie.. dulu kak ilah buat guna gram.. wah kali ni sukatan cawan. Siap ada teluq lagi tuuu.. ranggup berderap2 bila goreng garing2... lembut mulusssss macam pipi ct hikhik jom layan resepi
Sejuta terima kasih buat ZZ yeee cyg...
Bahan2nya:
2 cawan tepung beras
1/2 cawan nasi sejuk
11/2 cawan santan (resepi asal 3/4 air, 1 cawan santan)
1/2 cawan gula
1 biji telur (resepi asal 3 biji)
1 sudu teh yis
1 sudu teh garam
Caranya:
Maaf ye ZZ kak ilah permudahkan caranya.
Blend kesemua sekali sehingga halus peram 1 jam
Kacau rata baru di panaskan dan dilenggang dlm kuali nonstick
2 comments:
wahhhh cantiklah apom lenggang K.Ilah ni....leh cuba resepi ni...
salam kak Ilah, saya memang suka apom ini...dulu duk penang senang nak cari.
Post a Comment