terima kasih kerana sudi ikut kusss

IKLAN KE 2-ILAHJY

IKLAN KE3 -ILAHJY

RESEPI SUMBANGAN JY

sahabat yg rajen bicara

Related Posts with Thumbnails

AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.

SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.

SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.

ilah1908@gmail.com

jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.

***SEGALA GAMBAR DLM BLOG INI ADALAH HAK PERSENDIRIAN ADALAH DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBILNYA UTK DIKOMERSIALKAN DLM MANA2 PERCETAKAN, DALAM FB DAN BLOG MASING2 TANPA IZIN PEMILIKNYA. HARAP MAKLUM***

TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***

RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya

RAYA 2012 19  OGOS-ilahjy bersama  4  daranya
ILAHJY BERSAMA 4 DARA

KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013

SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..

Pageviews today

823
Pageviews yesterday
724
Pageviews last month
24,329
Pageviews all time history
1,369,428
Terkini 18 mac 2014 blog ini bakal memasuki usia 6 thn.

hari ini 7 feb 2017

Pageviews today
13
Pageviews yesterday
180
Pageviews last month
7,516
Pageviews all time history
1,899,262
Followers








14 January, 2011

roll yg tak menjadi. percubaan pertama

salam sejahtera dan salam pagi jumaat. penghulu segala hari.

ilahjy baru balik dari HKL rutin jumpa doktor. alhamdulillah result darah tiriod dari 69 dah turun mendadak menjadi 17 sahaja.. ada lagi 12 kena turun ke normal..aminnn tuhan berikan keputusan yg baik hasil makan ubat tirod dan beberapa jenis vitamin...

sebenarnya ilah jy nak paparkan kek roll yg dibuat ptg semlam yg tak menjadi ... yg pertama kali buat dalam sejarah hidup ni..masa SRT sek men dulu tak sempat belajar krn ilah jy buat kek yg lain... roll pertama boleh tahan.. roll ke 2 yg berpetak tuuu pecahhhhh aduhhh!!!... kesiannn.. dah tahu dimana kesilapannya... tungguuu nanti ilah jy paparkan...
roll pertama guna tuala lembab. roll ke 2 tak guna pun sbb tuu pecah.. pastu kena tabur gula kat atas kertas atau tuala baru dia lembab dan mudah gulungini pula buah mentega/seralat yg ilah jy amek dari melaka... pernah makan kah kalian?????
buah ni seakan rasa buah peach kalu tak salah.. lemak2 kelat manis.. bulunya yg halus kena gosok kat sabut kelapa pas tu baru di kupas kulit mcm buah epal dan makan lah buahnya. bijinya ada 2 ke 3 je dlm sebiji buah dan halus nipis mcm jintan putih. mcm mana ilah jy nak amek buat benih?..

cik gu isza kak ilah dah paparkan buah yg cik gu tak pernah lihat lagi ..jgn kempunan dah lah hehe.. terima kasih cik gu kerana poskan biji benih timun susu utk kak ilah ya... semoga murah rezeki cik gu sekeluarga..aminn



11 comments:

Mas said...

mas pun tak pernah wat kek roll lagi...he..he...nmpk cantik dan sedapp tu kak...

Ayu said...

salam kak ilah,
oh akak ada tyroid ya? macam mak kita lah..kena makan ubat..
sekarang ni masih makan ubat..
masih kena baru2 dulu..tangan dia menggeletar gitu..check darah rupanya ada tyroid..

cantik pattern yang kek yang kotak2 tu....

ilahjy said...

2mas.. kalu guna buter cream lagi sedap agaknya...

2 ayu
kak ilah kena hypotiriod.. tak sama dgn mak ayu agaknya.. tanda lain2.. kak ilah kena bdn sgt letih dan badan rasa berat bila berdiri dan tak stabil mudah bergoyang.. lani dah ok dah..baru genap setqhun kena..

izahdaut said...

akak..tahniah berjaya buat kek gulung.kek gulung saya punah ranah..sedih... lawa la petak2 tu walaupun pecah..kreatif betul..kat kedai pun takde...

take care akak..

erkk buah tu tak pernah makan pun.mcm best je..buat ubat ke kak?

cikgu isza said...

salam,
saya ada belek entri lama semalam.. dapat tengok dah buah tu..

rasanya macam pernah makan tapi macam rasa nak makan lagi walaupun dah tak mengidam dah..

ok ke biji benih tu.. cukup ke?

ramai yang berebut biji benih tu..

cikmanggis said...

akak kalu buat kek roll ni mmg selalu gagal...eh tak pernah lihat buah mentega ni..kat kl ada tak?

ilahjy said...

2 izah
huhuu malu nak terima tahniah..tapi tak pee amek jugalaa hehee tak pe izah lain kali kita pakat2 buat bagi jadi ..ok..
t.kasih atas pesanan..
buah tu buah2an kampung yg telah lupus... setengah2 tmpat jer ada.. malah tak dikenali..dan tiada dlm pasaran..nanti kak ilah kena tanam dikebun leh jadi pembekal..hehe


2 isza
cukup.... insyllh cuti raya cina nanti kak balik kak tanam dikebun kak kat melaka..kalau tak cukup kak oder lagi hehehe

ilahjy said...

2 kak cm
kita boleh buat tapi tak tahu cara yg betoii agaknya..
buah tu tak de dlm pasaran la kak.. ilah amek kat pokok mak su yaakob minggu lepas ilah minta dgn wajah yg tak malu..sbb dah berbelas tahun tak makan dan dan tak jumpa..

Nieza said...

salam kak ilah ..saya dtng naik tikar zam-zam ala kazam..hehe ok dah la tu kak...kalau saya buat ntah lagu mana lak jadinya roll tu..tapi lum pernah buat lagi nanti nk try buatla...apa pun janji mkn sodap!..:)

Eina said...

salam kak ilah..selamat berkenalan..

nampak comei2 je masakan kak ilah..ade masa lawat2 lah blog eina ye.. mamaeina.blogspot.com & norazlina81.blogspot.com

tadi ade terbaca kak ilah ade tiriod ye?makcik eina pun ade tiriod n hampir dibedah 4 thn lps..p after die pkai korset Premium Beautiful,alhamdulillah tiriod die beransur hilang n x pyh dibedah..akak cubalah coz korset tu mmg baguss...kalau akak nak cuba pakai leh epon makcik eina... 013-9584813...:)

utihh said...

mohon share gambar buah mentega/seralat utk memaklumkpd kawan2 yg bulu/miang buah ini perlu digosok dgn sabut ...terima kasih ya