http://ilahmasakanku.blogspot.com SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA. SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG. ***ilah1908@gmail.com*** jika ingkar boleh dikenakan tindakan.terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemiliknya.
IKLAN KE3 -ILAHJY
RESEPI SUMBANGAN JY
sahabat yg rajen bicara
AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.
SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.
SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.
ilah1908@gmail.com
jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.
TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***
RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya
KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013
SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..
hari ini 7 feb 2017
|
27 August, 2018
24 August, 2018
16 August, 2018
950. TEPUNG PELITA BOLEH BUBUQ SOM2 PUN BOLEH
Bila teringin nak mkn nasib baik bahan2 semua ada
Kita bancuh dan kacau.. nyum3x sedap
Lembut je senang nk lalu ditekak musim panas2 ni
06 August, 2018
949. AYAM GOLEK jy
bahan perapan utk dimesin:
3 batang Serai
1 ketul Lengkuas muda
1 ketul Halia
1 sudu besar Jintan manis
1 sudu besar Jintan putih
1 ketul Kunyit
1 sudu besar Lada hitam
3 helai Daun limau purut
bahan utk dimasak sbg kuah:
Santan pekat 1/2 cawan
Separuh ekor ayam
Garam
Gula
Minyak untuk menumis
Caranya:
Cucuk2 ayam dengan garfu supaya mudah bahan diserap
Lumurkan ayam dgn bahan mesin yg telah dicampur garam dan sedikit gula
Perap selama sejam atau ikut suka. Lagi lama lg mesra bahan.
Keluarkan ayam Dan tinggalkan bumbunya.
bakarlah dalam magic pan atau atas api arang sampai masak.
panaskan minyak tumis Bahan2 tadi sehingga pecah minyak.
masukan santan. Rasalah masam masinNya.
Simbah atas ayam masa hendak dihidangkan.
Subscribe to:
Posts (Atom)