JOM JAMU MATA RENDANG AYAM DAN KARIPAP TUNA
rendang ni kita boleh perbagaikan bahan nya.. ikut rasa masing2 nak masukan apa. yg penting kena dengan gabungan rempah2nya.. jgn terlebih dan terkurang maka sedap la ia...
karipap tuna di dimasak dengan kentang dadu dan daun bawang juga daun sup masak mesti lebihkan serbuk kari baru lah sedap. kalu warna nya pudar mmg tak sedap..tak de lah nama karipap..ahaksss... boleh buat karipap pusing dan biasa mcm ni.. gabungan minyak panas dan merjerin... amat penting.. 3 sudu besar marjerin dan 2 sudu besar minyak tepung mesti 2 cawan jer..
4 comments:
Salam ziarah Jy... sedapnya kalau dpt makan rendang ayam ni... terlior dibuatnya
salam Yang.Sedap karipap tu Yang.Dah lama tak buat karipap sardin atau Tuna...
alamak semalam kaknah dalam perjalanan ke rumah kami di Nilai.Biasanya hari minggu kami di Nilai.Jika kat Putrajaya mesti pi terjah Ilah kat masjid Putra :)
sedap tu kak ilah.. karipap lama sungguh tak buat...
Salam...karipap tuna...emmmm mesti best kan kak....
Post a Comment