Inti kentang, karot dan ikan bilis menjadi pilihan
Kerana ia lebih enak. Tambahan kari yg agak pedas membangkitkan selera utk makan sebiji demi sebiji tanpa sedar habis sepiring.
Kulit tepung yg ranggup dan lembut.
Entah apa yg terkurang akibat resepi dah lama tak buat hasil agakkan saja, kulit yg sepatutnya lembut gebusss berderai bila makan, tak menjadi seperti selalu buat dulu.. tapi hasil ini dah biasa org jual dipasaran.
Cuma ilahjy pantang tok nenek jika karipap pusar ini terbuka bila digoreng.
Tengok hasilnya, kulitnya tak merekah.. the bestttttssss... selera i laaaa
1 comment:
Slm kak..
Sy nk tnye cara tuk inti karipap tahan lama.. Sy de terbce komen akk kt blog lain.. btol ke kalo kita bakar kejap dlm oven inti tuh tahan lama?..
tq.
mohon reply or email :diyshopaholic@gmail.com
Amalina
Post a Comment