Bahannya:
400gm labu dikukus dan dilenyek halus
Bijan utk hiasan
A
2 biji telur
230 ml santan pekat
200 ml air
160 gm susu pekat
100 ml susu cair
120 gm gula pasir
300 gm tepung gandum
2 sudu besar minyak
1/2 sudu teh garam
Campur semua bahan tapiskan.
Campurkan bahan A dengan labu.
Curahkan ke dalam loyang yg telah disapu minyak yg telah dipanaskan terlebih dahulu dlm masa 10 minit dlm oven bersuhu 160 darjah. Bakar sampai 1 jam ikut oven masing2.
15minit pembakaran keluarkan tabur bijan. Teruskan sehingga masak. Tambah sedikit masa api atas utk berkerak.
1 comment:
salam ilah cayang..alahai kita pun dh lama tak melawat dapur ilah ni. Nak minta 2 ketui bingka tu..ada lagi ke?
Post a Comment