Dah lama betul ilahjy tak berani makan pucuk geti ni yg terkenal dengan angin nya., boleh buat kita sakit urat satu badan. Hari ini ilahjy beranikan diri untuk memakannya.mrasa pahit lemak2 daunnya buatkan ilahjy teringat kan arwah nenek yg menjaga daku... ini sayuran kegemaran... ilahjy sering memakannya juga, semasa sekolah dulu. Sudah beranak pinak tak pernah sentuh lagi. Bayangkan...
Bahan2nya:
Pucuk geti di simpul2
Sedikit udang kering
Bawang besar
Bawang putih
Cili merah dipotong serong
Santan pekat
Ubi keledek dipotong bulat2
Caranya:
Blend udang kering dan bawang2 sehingga halus.
Panaskan dengan sedikit air dan keledek sehingga empuk.
Masukkan pucuk geti dan cili merah dan garam, masak sampai mendidih. Masukkan santan pekat setelah mendidih padam api.
No comments:
Post a Comment